4 Seizoenen pui

4 Seizoenen Pui? Dan zit je hier goed!

Ben je op zoek naar een pui of deur die geheel of gedeeltelijk open kan en geschikt is voor het hele jaar? Dan is de 4 seizoenen pui perfect geschikt voor jou!

Ben je gek op de zomer en houd je er van om met lekker weer lekker buiten te zitten? Zorg er dan voor dat je veel gebruik maakt van de tuin. Dit kan je doen door gebruik te maken van een pui in je woning. Met name een die geschikt is voor alle seizoenen die voorbij komen. Het mooie van een pui is dat je zelf bepaalt of je de pui gedeeltelijk of helemaal opent.

Hier bespreken we wat een pui is en dan met name een 4 seizoenen pui. De prijzen van de pui komen aan bod en ook geven we tips waar je op moet letten als je van plan bent om een pui aan te schaffen. Daarnaast kun je ook nog eens gratis offertes aanvragen voor de beste 4 seizoen puien die er op dit moment op de markt te verkrijgen zijn.

Wat is een 4 seizoenen pui?

4 seizoenen pui wit

Een 4 seizoenen pui is heel simpel gezegd een schuifpui die het gehele jaar door geschikt is. Wat is dan een schuifpui? Een schuifpui is een schuifdeur die de woning met de tuin verbindt. Wanneer je de schuipui open hebt staan kan je via de woning naar de tuin en via de tuin weer terug naar de woning. Dit werkt precies hetzelfde als je een terras hebt.

Een bijeffect van een schuifpui is dat de de woning groter lijkt doordat je veel meer lichtinval hebt dan wanneer je een normale tuindeur hebt. De pui is namelijk van glas, hierdoor lijkt het alsof de ruimte doorloopt.

Schuifpuien zijn erg populair. Ze zorgen namelijk voor een ontzettend mooie uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg handig.

Dit type deuren is te vinden in meerdere varianten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 2, 3, of 4 deuren. Het beslag dat voor de deuren wordt gebruikt is hedendaags voorzien van het politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit zorgt dus voor extra veiligheid.

Voordelen

  • Je kunt het hele jaar door plezier hebben van deze soort pui.
  • Veel lichtinval.
  • De pui is helemaal, maar ook gedeeltelijk te openen.

Nadelen

  • Relatief duurder dan reguliere tuindeuren.
  • Vaste volgorde van opengaan van deuren.

Prijzen 4 seizoenen pui

De prijs van een 4 seizoenen pui hangt van meerdere factoren af, zoals van de afmetingen en materiaal dat wordt gebruikt. Ook speelt het mee welk deurbeslag er wordt gehanteerd en welke glazen erin worden geplaatst. Ook hanteren de bedrijven die de pui komen plaatsen verschillende montagekosten. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen die worden gehanteerd, exclusief montagekosten.

Materiaal 4 seizoenen pui (incl. btw en HR++ glas.)Prijs
Kunststof2.250 euro
Hout2.500 euro
Aluminium2.750 euro
Staal3.000 euro
pui voor alle seizoenen

Wil je precies de prijs weten van een 4 seizoenen pui voor jouw woning? Vraag dan direct gratis offertes voor aan.

Dit is binnen 2 minuten gedaan en geheel gratis en ook 100% vrijblijvend.

Je krijgt dan alleen van de beste puienspecialisten uit Nederland te horen wat een pui van jouw wensen gaat kosten.

Ben je nou niet speciaal alleen op zoek naar een nieuwe pui, maar ook naar ramen of kozijnen? Dan kun je het beste hier terecht.