Binnendeur

Binnendeur? Dan zit je hier goed!

Ben je op zoek naar een nieuwe binnendeur? Dan zit je hier helemaal goed!

Het vinden van een juiste binnendeur die aansluit op jouw wensen kan nog best lastig zijn. Je kunt je dan van te voren het beste ook goed informeren voordat je een beslissing neemt.

Stel je van te voren eerst de volgende vragen: waar ben je precies naar op zoek? Van welk materiaal wil je dat je deur is gemaakt? Ken je de alternatieven?

Wij helpen je graag bij het maken van de keus voor jouw perfecte binnendeur!

Heb je al enig idee wat voor deur je wilt hebben?

Dan kun je hier direct gratis deuroffertes aanvragen.

Geef zo duidelijk mogelijk aan wat jouw wensen zijn. Dit is binnen 2 minuten gedaan. De beste deurspecialisten die door ons zijn geselecteerd en wij een goede samenwerking mee hebben geven jou precies aan wat jouw ideale deur kost. Dit scheelt jou tijd en geld en bovendien ben je verzekerd van een valide bedrijf. Je kunt ook aangeven of je de deur laat monteren of dat je dit liever zelf doet.

De binnendeur

De binnendeur is ontzettend belangrijk en bepalend voor de sfeer in huis. Het is deze deur precies deze deur die de ene ruimte met de andere ruimte verbindt in de woning. Wanneer je gebruik maakt van een bepaalde kamer, of dit nou de slaapkamer, of woonkamer is, je zult dan altijd door deze deur heen moeten.

Vraag jezelf dan ook af wat voor deur je wilt hebben. Welk materiaal wil je dat de deur uit bestaat?

Verschillende soorten materiaal

– Hout

Dit materiaal wordt veelal gebruikt in huizen met een traditionele, moderne, of klassieke inrichting. Eigenlijk maakt het niet uit welk soort hout je gebruikt, wat voor type hout je ook gebruikt voor de deur, het zorgt voor meer klasse en stijl.

Houten deuren komen in verschillende varianten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor schuifdeuren, blokdeuren, zwaaideuren, hoge kamerdeuren, of een pivoterende deur.

Als je kiest voor het materiaal hout dan zijn er 2 manieren waarop het hout gemaakt kan zijn. Je hebt massieve hout. Dit hout is gemaakt aan de hand van regels en stylen met daarbinnen platen. Dit hout is van zeer goede kwaliteit tegenwoordig. Ook kan het volledig naar wens worden aangepast, zoals kleuren, vernissen, etc..

Dan heb je ook nog deuren met een houten fineerlaag. Dit zijn MDF-platen met daartussen celroosterkarton of spaanplaat. Buiten de platen komt dan de fineerlaag, dit is een schil van massief hout. Ook dit hout kun je heel goed aanpassen naar je eigen wensen. Er wordt dan vooral gebruik gemaakt van eikenhout.

houten binnendeur

– Kunststof

Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor dit type deur. Dit komt doordat het materiaal enorm is verbeterd. Ook is het goed te betalen.

Kunststof wordt gemaakt van pvc.

Door innovatie in de deurenbranche en ook met name van kunststof is de kwaliteit en uitstraling een stuk beter geworden en doet het niet meer onder voor bijvoorbeeld hout.

Het is te verkrijgen in verschillende maten, modellen en kleuren. Je hebt ook kunststof met een houtlook, wat identiek lijkt op hout. Kunststof hoeft minimaal onderhouden te worden, ze isoleren goed en gaan lang mee. Hierdoor is het een goede keus om voor dit type te gaan.

kunststof binnendeur

– Glas

Binnendeuren van glas zorgen er voor dat je extra lichtinval in de woning hebt,wat natuurlijk zowel fijn is in de zomer als wel in de winter. Je kunt ze versieren of voor meer privacy zorgen door motieven aan te brengen. Deze type materiaal komt in veel verschillende kleuren, tinten en modellen.

glazen binnendeur

– Staal

Stalen deuren zijn steeds meer in opkomst. Ze worden vervaardigd uit staal dat is verzinkt. Dit houdt in dat er geen roest kan vormen, wat weer betekent dat zij ook geplaatst kunnen worden in vochtige ruimtes.

Ondanks dat ze in vochtige ruimtes geplaatst kunnen ze niet in maat afnemen en krimpen ze niet. Bovendien zijn ze ook nog een schokbestendig.

Staal behoeft weinig onderhoud en zullen niet zomaar krassen kunnen bevatten.

Ook dit materiaal is in veel kleuren, modellen en maten te leveren. Zo zijn ze voor vele doeleinden geschikt.

stalen binnendeur

De juiste style binnendeur

De binnendeur speelt een grote rol in de ruimte waar je deze plaatst. Het is dus ook belangrijk dat je een deur kiest die bij je woonstyle past. Je hebt dus ook verschillende stylen binnendeuren. We zullen enkele hier bespreken.

Moderne style

Dit zijn de wat exclusievere deuren, veelal met uitbundigere freeslijnen. Zo wordt er met deze style ook wel veel gebruik gemaakt van glas, dit zorgt voor meer lichtinval in de ruimte of zorgt er voor dat de ruimte groter lijkt. Vaak worden ze standaard geleverd met eenvoudige en strakke klinken en sloten.

Klassieke style

Vaak wordt voor de klassieke style binnendeur hout gebruikt. Samengestelde houten deuren zijn beter betaalbaar dan massieve houten deuren, let hier op. De samengestelde houten deur is op zijn best wanneer je kiest voor een afwerking van melamine of laminaat in namaakhout. Ook kun je kiezen voor kunststof met een houtlook afgewerkt met fineerlaag. Voor binnendeuren van massief hout is eikenhout de beste keuze, anders zijn koto, lauan, esdoorn, of sipo ook een goed alternatief. Ook glas is een goede keus voor de klassieke style.

Prijzen binnendeur

Je kunt de prijs van een nieuwe binnendeur heel makkelijk vinden. Het enige wat je hoeft te doen is hier je gegevens in te vullen en aan te geven wat voor binnendeur je graag zou willen hebben.

In ons netwerk bevinden zich meer dan 500 deurbedrijven. Nadat jij je gegevens hebt doorgegeven zullen wij op zoek gaan naar de beste bedrijven die bij jou passen. Zij zullen een voordelig aanbod doen. Door onze samenwerking ben je verzekerd van een voordelige deal. Dit is helemaal gratis en duurt maar 2 minuten om in te vullen. Ook kun je aangeven of je alleen de deur wilt of dat je deze ook wilt laten plaatsen.

Als je niet alleen een binnendeur nodig hebt maar ook direct nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen raden we je aan de kozijn vergelijkingscheck ook in te vullen.