Draai kiep deur

Draai kiep deur? Dan zit je hier goed!

Zoek je de perfecte draai kiep deur voor jouw woning? Lees dan nu verder, we helpen jou in jouw zoektocht!

Dit type deur wordt ook wel een kantel kiep deur. Het grote voordeel hiervan is dat je de deur gewoon een beetje omlaag kan kantelen zonder dat je de deur helemaal open hoeft te doen. Zo zorg je er voor dat vogels etc. buiten blijven en ook dat de wind niet helemaal binnen kan stormen en alles in de kamer omgooit.


Hier bespreken we wat een draai kiep deur precies is. Wat de voordelen en nadelen hiervan zijn ten opzichte van een reguliere deur. Ook zullen we de prijzen bespreken. Daarnaast zullen we je helpen met het vinden van de juiste aanbieder van jouw ideale deur.


Wil je direct prijzen weten voor jouw ideale deur? Geef je wensen dan hier aan en ontvang helemaal gratis voordelige deuroffertes van de beste deurspecialisten.

voorbeeld van een draai kiep deur

Wat is het voordeel van een draai kiep deur?

Grootste voordeel van dit type is dat je de deur boven een klein stukje kunt openen door midden van een hendeltje. Dit zorgt er voor dat de ruimte waarvoor de deur is geplaatst voldoende frisse lucht krijgt. Dit betekent dat de deur dus niet volledig open hoeft. Zo komt er niet te veel wind in de ruimte zodat je er last van kunt hebben doordat alles weg of om waait. Ook kan er geen gevogelte binnen komen. Het schoonmaken van de deur is ook ontzettend goed te doen doordat je deze ook zoals elk ander helemaal kunt openen.

Zijn er ook nadelen?

Kwa kwaliteit is er geen nadeel te benoemen. Het materiaal dat wordt gebruikt is kunststof of staal. Tegenwoordig is dan zulk goed materiaal dat je de levensduur ontzettend lang is. Ook behoeven ze heel weinig onderhoud. Het kan alleen zijn dat dit soort materiaal niet in elke woning past. Voor een moderne of minimalistische woninginrichting is het uiterst geschikt. Echter, in een echt klassieke inrichting zal het wat minder passen.

Decoratie van de draai kiep deur

De omlijsting van de draai kiep deuren zijn gemaakt van kunststof of staal over algemeen. Daarbinnen is glas geplaatst. Het kan zijn dat je dit niet prettig vindt. Het is dan aan te raden om hier raamdecoratie op te plaatsen. Er is op internet enorm veel te vinden over het decoreren van het glas van ramen en deuren.

draai kiep deur met verblinding voor de ramen

Extra informatie

Standaard heb je te maken met een naar binnen draaiende deur. Dit is dus ook wat gemakkelijker met de montage. Ook heb je minder last dat de wind achter de deur komt te zitten en de deur helemaal open waait.

De onderhoud is heel makkelijk, maar we raden wel aan dit regelmatig te doen. Het systeem dat wordt gebruikt is vrij ingewikkeld en moet dus goed schoon blijven. Ook kun je deze het beste af en toe even doorsmeren. Hoe schoner en nieuwer het systeem blijft, hoe beter het zijn werking blijft doen. Je kunt hier speciaal slotenolie -of spray voor gebruiken. Gebruik hier geen vet, of normale olie voor.

het systeem van het hang en sluitwerk

Prijzen draai kiep deur

Als je precies wilt weten wat een draai kiep deur voor jouw woning kost dan raden we je aan hier je wensen aan te geven. Wees dan zo specifiek mogelijk. Dit duurt maar 2 minuten.


Door onze lange ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd van deurspecialisten en zij doen jou dan een voordelig voorstel.

Wil je bovendien ook nog nieuwe kozijnen? Doe dan gelijk de gratis kozijn vergelijkingscheck.