Garagedeur

Garagedeur vinden? Dan zit je hier goed!

Als je op zoek bent naar een nieuwe garagedeur dan zit je hier goed!

Het vinden van de juiste garagedeur kan nog best een lastige klus zijn. Zoek je er een die goed werkt en dit ook jaren lang blijft doen? Een die niet zal roesten? En een die voorzien is anti-inbraaksloten? Lees dan nu verder.

We zullen er voor zorgen dat jij de juiste deur vindt die voldoet aan al jouw wensen!


DeurPlaatsen heeft alleen maar garagedeuren van bekende merken in het assortiment zodat je verzekerd bent van kwaliteit. De monteurs die de deur komt monteren zijn ook nog een VCA-gecertificeerd. Zo weet je dat het goed komt te staan.

We zullen het hier hebben over de verschillende deuren die er te verkrijgen zijn. Zo heb je sectionaaldeuren, kanteldeuren, roldeuren, openslaande deuren en zijdelingse deuren. Deze verschillende soorten komen hier allemaal aan bod. Zo kan je geïnformeerd bepalen voor welk soort deur je gaat.

Wee je nou al wat voor garagedeur wilt hebben? Vraag dan direct gratis offertes aan van de beste deurspecialisten uit Nederland. Zo weet je meteen hoe duur het is. Dit is binnen 2 minuten gedaan.

Bovendien ben je van een voordelige prijs verzekerd vanwege de jarenlange ervaring die we hebben en goede samenwerking.

Welke garagedeuren zijn er?

– Sectionaal garagedeur

Deze bestaat uit lamellen die horizontaal geplaatst zijn, dit is ook wel de reden dat het een lamellendeur of panelendeur wordt genoemd.

De deur opent naar boven toe. Hierdoor zul je wat meer ruimte voor de garage moeten hebben en doorrij ruimte moeten hebben.

Vanzelfsprekend is dat de sectionaal deuren passen. Welke opening de deur heeft doet er niet toe, dit kan een boog zijn of gewoon een rechthoek.

De deuren zijn te bedienen met een heel gemakkelijk afstandsbediening, met enkel één druk op de knop open en sluit de deur weer.

Sectionaal garagedeur
Sectionaal garagedeur

– Kanteldeuren

De kantel garagedeur is lange tijd de standaard geweest wat betreft garagedeuren. Tegenwoordig wordt er meer gekozen voor een sectionaal deur, maar alsnog is dit type deur enorm populair.

Verschil tussen de sectionaal deur en de kanteldeur is met name de isolatie. Dit type deur is enkelwandig en schuift tussen 2 spijlen. Als de deur gesloten is zijn er altijd wel iets van kieren aanwezig, wat zorgt voor wat tocht. Bij sectionaal deuren is dit niet het geval.

De kanteldeur is standaard ook iets minder bestand tegen inbraken. Dit komt doordat de deur dichtgaat op 2 blokjes van kunststof. Van buiten af is dit makkelijker te openen zonder sleutels.

– Roldeuren

Voordeel van de roldeur is dat deze naar boven toe opent, wat er voor zorgt dat je alle ruimte in de garage behoudt. Je kunt de keuze maken voor een elektrische roldeur met een afstandsbediening, maar je kunt ook nog voor een handmatige deur kiezen.

Je kunt kiezen voor een geisoleerde roldeur of een ongeisoleerde roldeur.

Kanteldeur garage
Kanteldeur

– Openslaande garagedeur

Dit zijn deuren die niet zomaar helemaal open gaan. Dit type deur wordt dan ook gebruikt voor mensen die niet hun auto in de auto opslaan maar de garage gewoon gebruiken als opslagplaats.

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de openslaande garagedeuren is hout, of metaal.

Openslaande deuren
Openslaande deur

– Zijdelingse garagedeur

Deze deze opent door naar de zijkant open te schuiven. Zo bespaar je ruimte en is het ook nog eens efficient doordat ze vrij snel openschuiven. Je kunt vaak zelf de snelheid kiezen waar ze mee openen en sluiten. Ook de positie tot waar ze openen.

Deze deur is uitermate geschikt voor garages die een plafond hebben dat niet zo hoog is. Of wanneer het plafond wordt gebruikt voor opslag van gereedschap.

Deze garagedeuren zorgen voor een goede isolatie, zowel voor warmte als wel voor geluid. Ook met de veiligheid van de deur is het dik in orde.

zijdelingse garagedeuren
Zijdelingse garagedeur

Prijzen garagedeuren

Wil precies weten wat een nieuwe garagedeur kost? Dat kun je hier nagaan. Het enige wat je hoeft te doen is je wensen aan te geven.

Aan de hand van jouw wensen selecteren wij de best passende garagedeur specialisten voor jou uit. Deze zullen jou een op maat gemaakt aanbod doen.

Als je ook nieuwe kozijnen wilt voor jouw woning en of garage dan raden we je aan de vergelijkingscheck te doen.