Openslaande tuindeur

Openslaande tuindeur? Dan zit je hier goed!

Wil je een mooie, goede en betaalbare openslaande tuindeur? Wij kunnen je hier goed bij helpen!

Het vinden van de juiste openslaande tuindeur die helemaal aansluit op jouw wensen kan nog best een lastige klus zijn. Er is ontzettend veel keus.

Weet je al waar je naar op zoek bent? Welk materiaal wil je gebruiken? Welke onderlinge verschillen zijn er? Wat is je budget? Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf zal moeten stellen. In dit artikel zullen we je begeleiden naar jouw ideale tuindeur!


Weet je al naar wat voor deur voor de tuin je op zoek bent? Vraag hier dan direct gratis offertes voor aan.

Geef je wensen zo specifiek mogelijk aan. De beste deur- en pui specialisten zullen je dan een aanbod doen.

De openslaande tuindeur

Elke woning heeft twee soorten deuren. Je hebt de voordeur en de achterdeur. De tuindeur is een achterdeur en verbindt de tuin met de woning.

Door voor een goed model te kiezen zorg je er voor dat de woning lekker veel licht in de woning krijgt. Dit maakt de woning optisch groter en ruimtelijker maar bespaart ook nog eens op de energie rekening.

Wat is er nou heerlijker dan met lekker weer lekker de deuren open te slaan en een fris briesje de woning in te krijgen?


Deuren die naar buiten openslaan is echt een meerwaarde voor de woning. Je doet er verstandig aan deze direct in het huis te laten plaatsen wanneer de woning wordt opgeleverd. Als je dit later laat doen zal het namelijk altijd extra kosten doordat er moet worden bijgewerkt.

Dat je het beste kunt kiezen voor deuren die naar buiten toe openslaan in plaats van naar binnen komt omdat deze beter werken met het afwatering systeem en ook voor meer veiligheid zorgt wat betreft inbraak.


Voor dit type deur is het wel van belang dat je genoeg buitenruimte hebt. Ook zul je de deuren ergens aan moeten kunnen vastmaken zodat ze niet steeds dicht waaien bij sterkere wind. Als je minder tot je beschikking hebt in je tuin of terras dan is een schuifdeur wellicht handiger.

Alternatieven: de schuifdeur

Een alternatief van deze variant is een schuifdeur of schuifpui. Het is een keuze die je zelf zal moeten maken. Hieronder volgen de voordelen van de openslaande deur ten opzichte van de schuifdeur.

  • Het zorgt nog echt voor een traditionele, authentieke uitstraling.
  • Je behoudt de volledig ruimte in je woning. Bij schuifdeuren zul je toch een kleine stukje moeten reserveren voor de openstaande deur.
  • Je kunt de deuren echt helemaal openslaan.

We hebben het net over de voordelen gehad, maar wat zijn dan de nadelen?

  • Meubilair dat in de tuin voor de deuren staat zal even aan de kant gezet moeten worden.
  • Bij wind kan de deur dichtslaan als je er niks voor hebt staan, bij een schuifdeur is dit niet zo.

Welke materialen kun je uit kiezen?